Szerzők

CODIC az újító, a meghatározó, a fejlesztő

Codic International

A Codic International ingatlanfejlesztő 1970-ben alakult.

A csoport iroda és kiskereskedelmi fejlesztésekre összpontosít, valamint lakóépületet is magában foglaló nagy multifunkciós projektekre, mint például a Luxemburg város szívében található „Royal-Hamilius” épületegyüttese.

A Codic minden projektjét kiemelkedő építészeti identitás, kiváló elhelyezkedés és tervezés, magas szintű technológiai megoldások, valamint a fenntartható fejlesztés és gondosan tervezett zöldterületépítés melletti elköteleződés jellemzi.

A CODIC Belgiumban , Franciaországban , Magyarországon és Luxemburgban fejleszti tudását.

További információ www.codic.eu

Jelentősebb díjak

  • 2007: Eco-Awards: az IBGE első helyezett a brüsszeli Gaucheret projektbe integrált passzív óvodafejlesztésért.
  • 2009: Excellence 2009 Díj: A legjobb fejlesztő, Belgium és A legjobb irodafejlesztő Magyarország, Euromoney elismerés.
  • 2010: Règles d’Or de l’Urbanisme a brüsszeli Gaucheret projektért.
  • 2013: a Brüsszel Várostervezési Szövetség Règles d'Or-i Nagydíja a Gaucheret Régióban található 64-es kataszteri terület fejlesztéséért. A komplexum magában foglalja a Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (De Watergroep) flamand Vízmű társaság székhelyét, 50 lakóegységet, kiskereskedelmi egységeket és egy óvodát (2007-ben jegyzet mint példa értékű passzív épület).
  • 2018: MAPIC Díjkiosztó döntős, Retail - Royal-Hamilius.

Főbb fejlesztések

ROYAL HAMILIUS - Városközpont

35.000 m2 - LUXEMBURG

NETWORK II - Bagneux (Párizs)

16.000 m2 - Franciaország

KRISZTINA PALACE - Budapest

17.300 m2 - Magyarország

ALTITUDE - Leudelange

2 épület - 13.000 m2 - LUXEMBURG


Építész

A Green Court Office tervezése során a legfontosabb célunk a lehető legjobb munkahelyek létrehozása volt. A változó piaci környezetben kulcsfontosságú, hogy a használók számára vonzó, élhető környezetet biztosítsunk. Az irodákat bérlő cégek működése átalakul, előtérbe kerül a rugalmas, a kommunikációt és kreativitást elősegítő minőségi irodaterek igénye, amely magas szintű szolgáltatásokkal egészül ki.

A GCO rugalmas irodaterei az intenzíven kialakított, parkosított zöld udvarra néznek, amely igényes városi térként szolgálja az itt élőket és dolgozókat. Minden irodaszint rendelkezik teraszokkal, amelyekre kilépve közvetlenül is kapcsolatba kerülhetnek az itt dolgozók a park terével. A környező utcákra néző irodákat többrétegű üvegezés védi az utca zajától, az oldalsó homlokzatok előtt a megőrzött hatalmas fasorok a teljes üvegezés segítségével válnak az irodatér részévé.

A külső megjelenés a dinamikus üvegfelületek és az elegáns fehér párkányok határozott vonalainak karakteres gesztusaira épül. Az épület közös területeinek modern eleganciája az külső megjelenéssel harmonizálva fogadja a látogatót.

További információ: www.dpi.hu

Tamas Pinter
Miklos Dombi

Green Court Office: kreativitás és technológia harmóniában egymással

FEL