A CODIC újabb fejlesztése - a Green Court – zöld szigetet teremt a belső Váci úti irodafolyosón

A CODIC újabb fejlesztése - a Green Court – zöld szigetet teremt a belső Váci úti irodafolyosón

Budapest, 2019. január 23. - A Codic International, a brüsszeli székhelyű fejlesztő bejelentette, hogy  megkezdte legújabb, vegyes hasznosítású fejlesztése irodaépületeinek építését.  A projekt, amelyet a magyar Pesti Házak és az osztrák Venta Group-pal együttműködve valósít meg, Budapesten a Dózsa György úton, a belső Váci folyosó új központjában helyezkedik el. A fejlesztés a 21,000 m2 bérbeadható területű Green Court Office prémium kategóriás irodaházat, valamint a két épülettömbben összesen 275 lakást magába foglaló Green Court Residence-t foglalja magába. A lakásokat idén év végéig foglalhatják el a tulajdonosaik, míg az irodaház tervek szerint 2020 utolsó negyedévében kerül átadásra. A bérbeadót a bérbeadás során a Colliers International és a Jones Lang LaSalle ügynökségek képviselik.

A Codic Budapesten a 2010-ben átadott, 17.000 m2 bérbeadható területű, azóta is sikeres Krisztina Palace fejlesztőjeként ismert. A közelmúltban a Codic számos kiemelkedő épületet adott át fő fejlesztési területein, köztük a Gateway és Passport irodákat a Brussel Nemzeti Repülőtéren, a Royal-Hamilius városrészt Luxemburg belvárosában, valamint a Resonance és Network ikonikus épületeit Párizsban.

A Green Court használói számára a harmónia és az egyensúly  megteremtését célozza meg.  Az iroda és lakó funkció, a több mint 1.700 m2-t elfoglaló kereskedelmi kínálat szolgálja a munka és magánélet egyensúlyát. A hatalmas belső kert, az egyes irodaszintek nagy teraszai és a szomszédos Kassák park együttese biztosítja, hogy ez a belvárosi projekt páratlan kapcsolatot jelentsen az azt körülvevő természetes, zöld környezetével.

Az M3-as metró, megannyi busz és villamosmegállótól mindössze pár perces sétára található hétemeletes Green Court Office irodaház nagy alapterületű irodái hatékony alaprajzi kialakítással és a tágas belső zöld parkra néző, emeletenként több, egyedi terasszal rendelkeznek. A mélygarázsban három szinten több mint 300 autóparkoló, 45 elektromos töltőállomás és több mint 100 biciklitároló kerül kialakításra, öltözőkkel és zuhanyzókkal.

A Green Court Office a legmodernebb technológiai megoldásokat hasznosítva BREEAM Excellent minősítésű kialakítással valósul meg. A kéthéjú homlokzat akusztikai és energetikai hatékonysága, az intelligens épületvezérlés, valamint a 2,8 méter üveg függönyfal rendszer garantálják az épületben dolgozók fokozott kényelmet és a well-being érzést. A használók igényeit a 3.300 m2-es bútorozott belső kert, számtalan terasz, az irodaházban található étterem, kávézó és az más szolgáltatásai mellett a belvárosias környezet megannyi egyéb terméke és szolgáltatása elégíti ki.

 A 21.000 m2-es irodaház egy vagy akár két cég székház számára is ideális lehet a dupla lobby lehetőségének köszönhetően,  a 2.400 m2-es hatékony alapterülete a bérlői igények szerint  rugalmasan osztható. „Codic több új, közeljövőben megvalósuló budapesti fejlesztése közül a Green Court az első, amelynek lakóingatlan fázisát már most óriási kereskedelmi sikerként könyvelhetjük el. Az irodaház is a Codic csoporttól megszokott magas minőségi standardoknak megfelelően kerül kivitelezésre a Váci úti irodafolyosó új fókuszpontjában, annak „zöld szívében”, a Dózsa György úton.” – tette hozzá Christophe Boving, a Codic magyarországi fejlesztésekért felelős igazgatója. A Codic International ingatlanfejlesztő az 1970-es alapítása óta tevékenysége során irodaházak, üzleti parkok, bevásárlóközpontok és multifunkcionális épületegyüttesek európai színvonalú fejlesztésére összpontosít. Minden projektjüket kiváló elhelyezkedés, kiemelkedő építészeti identitás, magas szintű technológiai megoldások, valamint a fenntartható fejlesztés és gondosan tervezett zöldterületépítés melletti elköteleződés jellemzi. A CODIC Belgiumban (1970), Luxemburgban (1989), Franciaországban (1990) és Magyarországon (2006) folytatja tevékenységét. Az elmúlt években a csoport közel 1 millió négyzetmétert fejlesztést adott át. www.codic.eu

LETÖLTÉS

Green Court Office: kreativitás és technológia harmóniában egymással

FEL